KBC 2018 Questions and Answers- Tuesday

5214

Kaun Banega Crorepati(KBC) returns for season 10 with Amitabh Bachchan as host. 

This season of KBC will be seen running a campaign called #KabTakRokoge, which will celebrate the spirit of resilience in people. The drive will evoke the emotions of every KBC aspirant.

Question 1) Complete this Hindi idiom: Sau baat ki___

      [A} Addhi baat

      [B] Pauni bat

      [C] Ek bat

      [D] Dedh baat

Answer : [C] Ek baat

Question 2) Which of these is the name of a Zodiac sign as well as a National Award winning Hindi film actor?

      [A] Mesh

      [B] Dhanu

      [C] Mithun

      [D] Kumbha

Answer: [C] Mithun

You may also like: KBC 10 Episode 3, 5th September 2018

Question 3) In which song this film feature? (Song: Ye Mausam ki barish, ye barish ka pani…)

      [A] Half Girlfriend

      [B] Baaghi

      [C] Ki & Ka

      [D] OK Jaanu

Answer: [A] Half Girlfriend

Question 4) In the abbreviation PNR, used while issuing rail or air ticket, what does R stand for?

      [A] Reservation

      [B] Record

      [C] Registration

      [D] Recognition

Answer: [B] Record

Question 5) Which is the only one of these which comes in different sizes called mini, micro and nano?

      [A] Trucks

      [B] Credit cards

      [C] Cars

      [D] Sim Cards

Answer: [D] Sim Cards

Question 6) Which of these creatures is scientifically not classified as fish?

      [A] Rohu

      [B] Katla

      [C] Hilsa

      [D] Jhinga

Answer: [D] Jhinga

Question 7) Identify this cricketer.

      [A] Rohit Sharma

      [B] Ajinkya Rahane

      [C] Virat Kohli

      [D] Gautam Gambhir

Answer: [C] Virat Kohli

You may also like: KBC 10 Episode 1, 3rd September 2018

Question 8) Who is this person doing the shirshasana?

      [A] S Radhakrishnan

      [B] Jawaharlal Nehru

      [C] Moraji Desai

      [D] Charan Singh

Answer: [B] Jawaharlal Nehru

Question 9) Which global retailer bought 77% of Flipkart for over 16 billion US Dollar in 2018?

      [A] Amazon

      [B] Rakuten

      [C] Walmart

      [D] Tesco

Answer: [C] Walmart

Question 10) In February 2017, ISRO created a world record by launching how many satellites through a single rocket?

      [A] 34

      [B] 96

      [C] 104

      [D] 154

Answer: [C] 104

Question 11) Who among the following mythological figures got his name because of his ability to move his chariot in all directions?

      [A] Adhiratha

      [B] Dasharatha

      [C] Jayadratha

      [D] Partha

Answer: [B] Dasharatha

Question 12) Which is the largest joint in the human body?

      [A] Elbow

      [B] Hip

      [C] Knee

      [D] Shoulder

Answer: [C] Knee

Question 13) Which Indian state had India’s first Muslim woman chief minister?

      [A] Kerala

      [B] Jammu & Kashmir

      [C] Goa

      [D] Assam

Answer: [D] Assam

You may also like: KBC 10 Episode 4, 6th September 2018

 

Previous articleKBC 2018 Questions and Answers- Monday
Next articleKBC 2018 Questions and Answers- Wednesday
Avatar
Content Developer at Allaboutkiids, possesses excellent interpersonal communication and writing skills with demonstrated abilities in highlighting and covering issues. Along with academic excellence as a student of Masters in English from the University of Delhi’s prestigious Miranda House, her career has led her to specialise increasingly in the field of content writing. In the role of Content Creator for Magazines and Facebook Pages, allaboutkiids, Jouissance, Thegoldenmilk , she was responsible for producing original content that captured the edgy nerve of business, entertainment, kids, events and lifestyle. Added to this is her real-time experience of a one-month-internship in the content development of E-Memozin Private Limited, where she honed her skills in writing as well as copy-editing.