KBC 2018 Questions and Answers- Wednesday

Kaun Banega Crorepati(KBC) returns for season 10 with Amitabh Bachchan as host. 

This season of KBC will be seen running a campaign called #KabTakRokoge, which will celebrate the spirit of resilience in people. The drive will evoke the emotions of every KBC aspirant.

Question 1) The only person to win two individual Nobel Prizes, not shared with anyone else, won them in what fields?

      [A] Chemistry, Physics

      [B] Chemistry, Peace

      [C] Chemistry, Chemistry

      [D] Literature, Peace

Answer: [B] Chemistry, Peace

Fastest Finger First Question

Question 2) Arrange these standard sports teams in each of these disciplines in the increasing order of the number of players in the team on the field during a match.

  1. Tennis Doubles
  2. Volleyball
  3. 4 * 10 relay
  4. Cricket

      [A} ABCD

      [B] BCAD

      [C] ABDC

      [D] ACBD

Answer : [D] ACBD

You may also like: KBC 10 Episode 1, 3rd September 2018

Question 3) Which of these comes in kaali, adrakwali and masala varieties?

      [A] Chai

      [B] Chana

      [C] Chapati

      [D] Chowmein

Answer: [A] Chai

Question 4) Which of these film titles both include the words “Ek Prem Katha”?

      [A] Damini and Darr

      [B] Kick and Holiday

      [C] Gadar and Toilet

      [D] Piku and Pink

Answer: [C] Gadar and Toilet

Question 5) In which of these sports are balls, ribbons, ropes, hoops and clubs used?

      [A] Rhythmic gymnastics

      [B] Synchronized swimming

      [C] Rugby sevens

      [D] Beach volleyball

Answer: [A] Rhythmic gymnastics

Question 6) In which film did this song feature?

      [A] Singh is King

      [B] Khiladi 786

      [C] Boss

      [D] Singh is Bling

Answer: [D] Singh is Bling

You may also like: KBC 10 Episode 2, 4th September 2018

Question 7) What kind of embroidery is this, which is believed to have been popularized by Mughal Empress Noor Jehan?

      [A] Kantha

      [B] Chikankari

      [C] Gota Patti

      [D] Phulkari

Answer: [B] Chikankari

Question 8) Which of these creatures produces vermicompost?

      [A] Cockroach

      [B] Termite

      [C] Earthworm

      [D] Centipede

Answer: [C] Earthworm

Question 9) Which of these athletes is known by nickname ‘Dhing Express’?

      [A] Saikhom Mirabai Chanu

      [B] Hima Das

      [C] Manika Batra

      [D] Manu Bhaker

Answer: [B] Hima Das

Question 10) Where would you find this bridge?

      [A] Rishikesh

      [B] Kedarnath

      [C] Badrinath

      [D] Haridwar

Answer: [A] Rishikesh

Question 11) What does the ‘R’ stand for in the name of Dr B R Ambedkar?

      [A] Ramesh

      [B] Ramakant

      [C] Raman

      [D] Ramji

Answer: [D] Ramji

Question 12) According to WHO, which disease has been completely eradicated from the world by vaccination?

      [A] Measles

      [B] Pollo

      [C] Mumps

      [D] Smallpox

Answer: [D] Smallpox

You may also like: KBC 10 Episode 4, 6th September 2018

Fastest Finger First Question

Question 13) Arrange these leaves in the increasing order of their average size.

  1. Tulsi
  2. Banana
  3. Papaya
  4. Mango

      [A} ADCB

      [B] DBCA

      [C] BCDA

      [D] ABCD

Answer : [A] ADCB