KBC 2018 Questions and Answers- Thursday

3379

Kaun Banega Crorepati(KBC) returns for season 10 with Amitabh Bachchan as host. 

This season of KBC will be seen running a campaign called #KabTakRokoge, which will celebrate the spirit of resilience in people. The drive will evoke the emotions of every KBC aspirant.

Question 1) Which of these is the title of a 2018 Hindi film featuring Rani Mukerji?

      [A] Khujli

      [B] Sardi

      [C] Hichki

      [D] Khaansi

Answer: [C] Hichki

Question 2) Common cold, polio and AIDS are diseases caused by which of these organisms?

      [A] Bacteria

      [B] Virus

      [C] Protozoa

      [D] Fungus

Answer: [B] Virus

You may also like: KBC 10 Episode 1, 3rd September 2018

Question 3) Which of these measures is the shortest in length?

      [A} Half-mile

      [B] Half foot

      [C] Half Yard

      [D] Half Metre

Answer : [B] Half foot

Question 4) Which of these is a board game which can normally be played by only two opponents at a time?

      [A] Snakes and ladders

      [B] Chess

      [C] Ludo

      [D] Monopoly

Answer: [B] Chess

Question 5) Where in India is this animal found in its natural habitat?

      [A] Ranthambore National Park

      [B] Jim Corbett National Park

      [C] Gir National Park

      [D] Bandipur National Park

Answer: [C] Gir National Park

Question 6) In which century were the first two battles of Panipat fought?

      [A] 15th

      [B] 16th

      [C] 18th

      [D] 17th

Answer: [B] 16th

You may also like: KBC 10 Episode 3, 5th September 2018

Question 7) Which film personality was awarded the 2018 Dadasaheb Phalke Award posthumously?

      [A] Shashi Kapoor

      [B] Om Puri

      [C] Vinod Khanna

      [D] Lekh Tandon

Answer: [C] Vinod Khanna

Question 8) The twenty-seven daughters of Daksha collectively known as the Nakshatras, are the Wives of which god?

      [A] Surya

      [B] Chandra

      [C] Mangal

      [D] Budha

Answer: [B] Chandra

Question 9) Who wrote the Saraswati Vandana “Var de Veenavaadini var de”?

      [A] Jaishnakar Prasad

      [B] Sumitranandan Pant

      [C] Ramdhari Singh ‘Dinkar’

      [D] Suryakant Tripathi ‘Nirala’

Answer: [D] Suryakant Tripathi ‘Nirala’

Question 10) Samukha, Vighnaharta, and Ekadanta are other names for which Hindu god?

      [A] Brahma

      [B] Krishna

      [C] Rama

      [D] Ganesha

Answer: [D] Ganesha

Question 11) Which of these actresses became known as the “Hawa-Hawai” girl?

      [A] Sridevi

      [B] Hema Malini

      [C] Rekha

      [D] Madhuri Dixit

Answer: [A] Sridevi

You may also like: KBC 10 Episode 2, 4th September 2018

Question 12) Which of these is the name of a type of women’s clothing?

      [A] Padmini

      [B] Man Bai

      [C] Jodha

      [D] Anarkali

Answer: [D] Anarkali

Question 13) Which of these food items has different varieties such as ‘Suji ka ____’. ‘Aate ka ____’, ‘Moong dal ka____’ and Gajar ka ____’ ?

      [A] Sharbat

      [B] Halwa

      [C] Pakora

      [D] Chaat

Answer: [B] Halwa

Previous articleKBC 2018 Questions and Answers- Wednesday
Next articleKBC 2018 Questions and Answers- Friday
Avatar
Content Developer at Allaboutkiids, possesses excellent interpersonal communication and writing skills with demonstrated abilities in highlighting and covering issues. Along with academic excellence as a student of Masters in English from the University of Delhi’s prestigious Miranda House, her career has led her to specialise increasingly in the field of content writing. In the role of Content Creator for Magazines and Facebook Pages, allaboutkiids, Jouissance, Thegoldenmilk , she was responsible for producing original content that captured the edgy nerve of business, entertainment, kids, events and lifestyle. Added to this is her real-time experience of a one-month-internship in the content development of E-Memozin Private Limited, where she honed her skills in writing as well as copy-editing.